Sydsiden

Dette dreier seg om området sør for hovedbygningen og bryggerhuset.
Det første vi ser når vi kommer inn i dette området er den store Syrinen og blomsterbedet som fortsetter rundt hjørnet fra fronten av huset.

Området domineres av den store plenen og de to store bedene; rosebedet og hekkbedet. 


Men det var mye arbeide før vi kom så langt. I 2005 forsvant de gamle epletrærne nesten i alt kornet.

Drømmen var å få en stor gressmatte på hele området. Den skulle "bølge"  under de nye trærne vi skulle plante.Jeg sådde plen i mai 2008 i en periode uten regn. Det eneste som vokste til å begynne med var ugress. heldigvis ble plenen grønn og jevn i løpet av 2009.Høsten 2008  plantet vi grantrær som skal klippes til tett hekk mot veien til skogen. 

Innenfor hekken er et bredt og langt bed til stauder og roser. Her er det leire og det var en stor jobb å spa opp og jordforbedre. Heldigvis hadde vi mange kubikk med gammel (godt kompostert) hestemøkk å fylle på med. Det har gjort jorda mye lettere.

Våren 2009 plantet jeg de første staudene og året etter var hele bedet fylt opp og det blomstret flott hele sommeren. Granbuskene i hekken var i 2015 nådd den ønska høyden på ca 180 cm.

25.august 2009
Det var ingen bed langs veggene på bryggerhuset fra før. Det er det nå. Under ses det som går parallelt med Rosebedet. I 2010 var det fylt med Georginer. Nå er det fylt med ulike stauder.

Også langs sørsiden av bryggerhuset er det et smalt bed med Nyperoser og en Kaprifol.