Bredde:
Planteavstand: ca 6-8 meter
Blomster: Små hvite blomster tidlig i mai
Duft:
Blader: Bladene middelstore og omvendt eggformede
Frukt: Fruktkjøttet er grønnhvitt til gulhvitt, svært fast og med en aromatisk, mild, karakteristisk smak. Den har en noe avlang fasong, og fruktkjøttet danner ofte en utvekst ved stilkfestet. Holdbarheten er begrenset, fordi Åkerø har en tendens til å tape smak og fasthet ved lang tids lagring. Skallet er oftest teglsteinsrødt, man kan ha andre farger gjennom mutasjon. Høst og vinterfrukt med god lagringsevne.
Jord: ingen spesielle krav
Stell:
Herdighet: H 5. Treet angripes ofte av frukttrekreft og skurv i våte somre.
Historisk: opprinnelsen er ukjent, men det kom til Sverige fra Holland i 1759. Kom til Norge i 1860.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg er takknemlig for mer informasjon. Skriv gjerne om egne erfaringer.
Nå har jeg satt på kommentargodkjenning for å få beskjed om nye kommentarer.